Jubileumprogramma V.V. Neerlandia ’31 krijgt vorm - NEERLANDIA

Jubileumprogramma V.V. Neerlandia ’31 krijgt vorm

Jubileumprogramma V.V. Neerlandia ’31 krijgt vorm

1 april 2022 13:15


Eindelijk! Met een jaar vertraging vindt in mei 2022 de viering van de negentigste verjaardag van Voetbalvereniging Neerlandia ’31 plaats met een vierdaags feest voor en door de Dorste gemeenschap. Het jubileumprogramma krijgt steeds verder vorm en in deze nieuwsbrief wordt alvast een tipje van de sluier opgelicht.

Countdown

In verband met alle beperkingen vanwege de coronapandemie was het in het officiële jubileumjaar 2021 niet mogelijk om het 90-jarig jubileum van V.V. Neerlandia ’31 in stijl te vieren. Inmiddels lijkt het sociale leven gelukkig weer op gang te komen en hopelijk behoren de meeste coronarestricties definitief tot het verleden. Na een periode van intensieve lockdowns vormen de opnieuw verworven vrijheden een uitgelezen mogelijkheid om in het 91ste levensjaar van onze vereniging met zijn allen feestelijk stil te staan bij het verleden, heden en de toekomst van V.V. Neerlandia ’31.

Van 26 t/m 29 mei 2022 staat een jubileumprogramma van maar liefst vier dagen gepland. Aangezien de Dorstenaar erom bekendstaat wel van een feestje te houden, zal dit menigeen als muziek in de oren klinken. De jubileumcommissie van V.V. Neerlandia ’31 is samen met een heleboel trouwe partners van onze vereniging (sponsoren, vrijwilligers, etc.) druk bezig met de organisatie van alle activiteiten. Onderstaand als save the date een globaal overzicht van het programma van dag tot dag, zodat iedereen de jubileumdata in zijn/haar agenda kan vrijmaken voor een bezoek aan het feestterrein aan de Mispelstraat 4 in Dorst.

info_banner.PNG

Donderdag 26 mei 2022

Het Neerlandia-complex vormt op Hemelvaartsdag inmiddels traditiegetrouw het decor voor het Autobedrijf Joosen-toernooi. Zo ook in 2022, waar op 26 mei aanstaande dit in Dorst en omstreken populaire evenement zijn rentree maakt na de afgelopen twee jaar door corona te zijn geannuleerd. Wat begon als een miniveldtoernooi voor uitsluitend eerste teams, is inmiddels uitgegroeid tot een vriendentoernooi waarbij de sportieve prestaties ondergeschikt zijn aan het feestprogramma en de onderlinge verbondenheid. Een toernooi voor zowel heren- als damesteams.

Mark_vo.PNGJaarlijks ging op Hemelvaartsdag het dak eraf in onze oude kantine, die met zijn bruine kroeguitstraling de perfecte locatie was voor bevriende teams en bezoekers om er gezamenlijk geweldige derde helften XXL van te maken. Dit jaar vindt het feestgedeelte in de grote tent plaats die op het terrein komt te staan. Wat niet verandert is de aanwezigheid van artiesten voor een muzikale apotheose, al blijft het nog een verrassing wie ditmaal optreden. Afgelopen jaren brachten onder meer Marco Kanters, Raymon Hermans, Jeffrey Heesen en Evert van Huygevoort hun meezingers ten gehore bij het Autobedrijf Joosen-toernooi. En natuurlijk niet te vergeten onze lokale dorpszanger Mark van Overveld, die zijn microfoon officieel aan de wilgen heeft gehangen, al gaat in de wandelgangen het gerucht dat een rentree tijdens de 2022 editie lonkt….

Meer informatie volgt te zijner tijd via de organisatie van dit toernooi.

Vrijdag 27 mei 2022

Muziekbingo senioren

muziekbingo.PNG

In de feesttent staat op 27 mei in de ochtend/begin middag een nostalgische muziekbingo op het programma. Senioren uit Dorst, Seters en
Steenoven alsmede oud-Dorstenaren en voormalig Neerlandia-leden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Tussen 10:00-10:15 uur is de ontvangst met een drankje en stuk gebak waarna de meezingbingo, met hits uit de gouwe ouwe tijd, om 10:45 uur start en vervolgens tot ongeveer 12:15 uur duurt. Meer informatie over dit concept is te vinden op de website www.gouweouden.nl. Deelnemers krijgen als afsluiter van deze activiteit nog een lekkere lunch geserveerd.

Belangrijk: deelnemen aan de muziekbingo is geheel kosteloos, maar aanmelding is verplicht. Aanmelden kan tot 14 april 2022. Dit kan door een briefje met uw naam, adres, telefoonnummer en vermelding van het aantal personen waarmee u komt, in te leveren bij de brievenbus van V.V. Neerlandia '31 (Mispelstraat 4, 4849 BC in Dorst). U kunt zich ook aanmelden door deze gegevens onder vermelding van de muziekbingo te e-mailen naar jubileum@neerlandia31.nl.

Zeskamp/disco voor de jeugd

Vrijdagmiddag 27 mei vindt er een zeskamp voor jeugdleden van Neerlandia t/m 17 jaar plaats op ons complex. Hiervoor worden verschillende onderdelen uitgezet waarbij de jonge Neerlandianen onderling de strijd met elkaar aangaan. Na deze sportieve middag worden de honger en dorst gestild met een hapje en non-alcoholisch drankjes, waarna ’s avonds uitsluitend voor deze groep junioren ook nog een disco draait in de feesttent. Nadere informatie volgt en onder meer via de leiders van alle jeugdteams worden de jeugdleden van V.V. Neerlandia ‘31 tijdig uitgebreider geïnformeerd over de mogelijkheid tot deelname aan de zeskamp/disco.

Zaterdag 28 mei 2022

Wijktoernooi

In het verleden was het Stratentoernooi een begrip in Dorst. Jaarlijks gingen teams samengesteld uit bewoners van een aantal straten de strijd met elkaar aan in verschillende disciplines (voetbal, volleybal, kaarten, etc.). Op zaterdag 28 mei wordt deze traditie in een nieuw jasje gestoken en is er de mogelijkheid voor teams van verschillende Dorstse wijken om overdag de degens met elkaar te kruisen op het Neerlandia-complex. Bij dit Wijktoernooi wordt in verschillende jeugdcategorieën alsmede senioren uitsluitend gevoetbald. Ook niet-leden van V.V. Neerlandia ’31 mogen meedoen.

Per wijk worden een aantal vertegenwoordigers benaderd om de samenstelling van teams uit hun wijk mede te coördineren. Met dit Wijktoernooi wil V.V. Neerlandia ’31 de onderlinge verbondenheid binnen ons dorp verder versterken. Het inwoneraantal van Dorst is de afgelopen jaren fors uitgebreid en deze voetbalactiviteit biedt deelnemers een mooie gelegenheid om mede-dorpsbewoners beter te leren kennen.

Over de exacte opzet van het Wijktoernooi en hoe je kunt meedoen, volgt op korte termijn een update via de Neerlandia-kanalen en/of wordt je benaderd door jouw wijkvertegenwoordigers.

Grote feestavond

Zet deze activiteit met HOOFDLETTERS in jullie agenda’s! Op zaterdagavond 28 mei is het tijd voor de grote feestavond van het jubileumweekend. Achter de schermen wordt nog hard gewerkt aan de samenstelling van de muzikale line-up, die er hopelijk aan bijdraagt dat de tent transformeert tot een dampende feestlocatie. Deze avond vormt de uitgelezen mogelijkheid om bekenden te treffen en lekker oude koeien uit de sloot te halen over de prachtgeschiedenis van onze vereniging. Lekker swingen en samen proosten op de negentigste verjaardag van V.V. Neerlandia ’31.

Nadere informatie over de grote feestavond, zoals over de verplichte kaartverkoop, volgt spoedig. Op een nog te bepalen moment tijdens het jubileumweekend wordt ook de uitkomst van de ontwerpwedstrijd voor het nieuwe clublogo bekendgemaakt.

Zondag 29 mei 2022

Neerlandia ‘31 vs FC de Rebellen

Een selectie van V.V. Neerlandia ’31 neemt het op zondag 29 mei om 14:00 uur op tegen FC de Rebellen. De naam van de opponent doet bij veel voetballiefhebbers vast een belletje rinkelen en hoewel het nog een verrassing is welke selecties beide teams op de been brengen, belooft dit een mooie krachtmeting te worden. De selectie van FC de Rebellen kan putten uit een divers scala aan oud-profvoetballers die hun sporen in de Eredivisie en op de internationale velden hebben verdiend. Dit betreft veelal spelers ook met een spraakmakend verleden, zowel binnen als buiten de lijnen.
FC_rebellen.PNGHet kan zomaar zijn dat op het hoofdveld op ons complex aan de Mispelstraat voormalig Oranje-internationals als Wesley Sneijder en Andy van der Meijde acte de présence geven aan de zijde van FC de Rebellen. Of dat Sjaak Polak en Ricky van den Bergh elkaar in plat Haags de huid vol schelden vanwege een fout gegeven bal. Hoe dan ook, op voorhand een mooi affiche om naar uit te kijken. Raadpleeg de website www.fcderebellen.nl om alvast meer te weten te komen over de opponent van onze Dorstse voetbaltrots. Kom echter vooral gewoon een kijkje nemen bij de wedstrijd, waarbij geen entreeprijs wordt geheven, want beide elftallen verdienen een mooi publiek om voor te spelen.

Trekking Sponsor-jubileumloterij

De activiteiten in het kader van het 90-jarig jubileum van V.V. Neerlandia ‘31 worden aansluitend op de wedstrijd tegen FC de Rebellen afgesloten in de feesttent, die op 29 mei eveneens gratis toegankelijk is. Daar vindt als klap op de vuurpijl dan bovendien de trekking van de Grote Sponsor-jubileumloterij plaats. De sponsorcommissie van V.V. Neerlandia ’31 heeft dankzij de royale giften van enorm betrokken sponsoren een prachtig prijzenpakket kunnen samenstellen. Over hoe je kunt meespelen in de Grote Sponsor-jubileumloterij en welke prijzen te winnen zijn, wordt iedereen in Dorst binnenkort geïnformeerd.

Iedereen is op deze laatste dag van het jubileumweekend dus van harte welkom op ons complex, om nogmaals een toost uit te brengen op onze vereniging en gezamenlijk terug te blikken op een hopelijk zeer geslaagd 90ste verjaardagsfeest van V.V. Neerlandia ’31 met nieuwe herinneringen als prachtig aandenken!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!